Cara daftar pemandu maxim - Maxim driver registration malaysia

Cara daftar pemandu maxim ( Maxim driver registration Malaysia ) untuk login ke app driver Maxim boleh ikuti panduan register Maxim di si...

Home » , » Syarat daftar Maxim driver Malaysia

Syarat daftar Maxim driver Malaysia

Apakah syarat daftar maxim driver? Mesti anda  nak tahu kan sebelum daftar pemandu Maxim. Syarat daftar maxim ni paling mudah di antara ehailing di Malaysia. Maxim driver requirements ini dipermudahkan kepada semua rakyat malaysia, tidak kira usia kereta berapa tahun sekalipun. Syarat kereta maxim ni boleh anda manfaat dengan daftar sebagai pemandu maxim dengan kadar yang segera sebab syarat maxim akan di ketatkan tidak lama lagi.

Di harap anda boleh memenuhi semua syarat register maxim ( itu yang paling baik ) tetapi jika anda yang anda belum patuhi, anda boleh daftar dan mula kerja segera dan anda patuhi syarat itu kemudian (situasi ini benar ketika kami buat  masa sekarang).


maxim driver requirementsSyarat daftar Maxim driver Malaysia


Di bawah ini disenaraikan syarat daftar maxim driver Malaysia:

1. Warganegara Malaysia
Mesti ada ic bitu atau ic tentera sahaja. IC merah PR tidak layak  untuk daftar Maxim driver malaysia. Lesen memandu international juga tidak di terima buat masa ini.

2. Nama ada dalam cover note insuran kereta
Kena ada insuran kereta di mana nama driver ada di dalam insuran kereta. Status ' all driver / any authorised driver ' juga di terima.

TETAPI, boleh  mula kerja dahulu walaupun tiada insuran. Insuran bagi kemudian.

3. Ada kereta sendiri
Kena ada kereta sendiri, tak kira usia kereta - wira, kancil, gen2 dan lain-lain juga layak ( baik daftar segera kerana syarat ini akan di ketatkan sedikit masa lagi )

Walaupun apa pun syarat daftar maxim driver, anda semua boleh daftar maxim driver dahulu dan jika permohonan jadi driver maxim lulus, anda boleh sudah mula buat kerja anda. Syarat-syarat boleh di penuhi kemudian.

Jadi, baik daftar pemandu maxim sekarang, dokumen bagi kemudian.Terima kasih kerana membaca Syarat daftar Maxim driver Malaysia.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan3 komen:

  1. Harap2x Ada kelayakan Pemegang Passport Untuk Daftar pemandu Maxim

    BalasPadam
  2. saya pemegang ic merah yang ada sijil lahir, masih boleh daftar kah juga ??? kenderaan atas nama sendiri.

    BalasPadam